VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU

16.04.2019 1463

NURETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU

Ekim Ayı;

Ø  Okulun uygun mekanları kültür ve medeniyet tarihimizin, büyüklerinden öğrencileri tefekküre sevk eden ve mefküre oluşturan mısra, hat kara kalem, fotoğraf özgün söz, ayet ve hadislerle donatıldı.

Ø  Öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetlerinin nasıl keşfedilebileceği, mesleki bağlamda onlara nasıl rehberlik edileceğine dair öğretmenler arasında düşünce paylaşımında bulunuldu.

Ø  Milli Eğitim Sistemimiz içerisinde, eğitimin gayesi birey, toplum, devlet ve dünya için önemi anlatıldı.

Ø  Öğrencilerimizin mesleki gelişimleri bağlamında müftülükle işbirliği yapıldı ve gerekli faaliyetler gerçekleştirildi.

Ø  Kültürel etkinlikler kapsamında, ilçemizin tarihi ve sosyal mekanlarıyla ilgili video gösterimi yapıldı.

Ø  Öğrencilerimize ergenlik konulu seminer verildi.

Ø  Ööğrencilerimizin görüş ve önerilerini almak için dilek kutuları oluşturuldu.

Kasım Ayı;

Ø  Öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırmak için okuma köşeleri oluşturuldu.

Ø  Halkla ilişkiler ve kurum kültürü, iletişim, etkin dinleme ve beden dili, etkişi ve güzel konuşma konularıyla ilgili öğrencilerimize konferans verildi.

Ø  Okulda destekleme ve yetiştirme kursları açılarak öğrenci katılımları teşvik edildi.

Ø  Öğrencilerimizin Kuran’ı Kerim, ezan, sala, ilahi okuma becerileri kazanmaları sağlandı.

Ø  Danışman öğretmenlerin sorumluluğunda öğrenci kulüpleri oluşturularak gerekli çalışmalara başlandı.

Ø  Veli ziyaretleri yapıldı.

Ø  Ayın sınıfı, öğrencisi seçimi yapıldı.

Aralık Ayı;

Ø  Okul koridorları ve uygun mekanlarda kültür ve medeniyet, edebiyat ve tarih sokakları oluşturuldu.

Ø  Etkili ve lider öğretmenlik, iletişim becerileri ve sınıf yönetimi ile ilgili konularda film izletilerek gerekli değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ø  Ders denetimleri yapılarak öğretmenler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Ø  Öğrencilerimizle birlikte cami ziyaretleri yapıldı.

Ø  Okuyan 7’ler kapsamında gerekli çalışmalar yapıldı.

Ø  Öğrencilerimizin dünyadaki gelişmelerden haberdar olmaları, bilim ve teknolojiye merak duymaları amacıyla Elon Musk tanıtım semineri verildi.

Ø  Öğrencilerin okula uyum aidiyet, devam, devamsızlık disiplin ve başarı ödül-ceza sınıf tekrarı okul terki ve disiplin durumlarına yönelik analizler yapılarak gerekli tedbirler alındı.

Mart Ayı;

Ø  Okulun fiziki mekanları ders saatleri dışında da eğitim- öğretime imkan verecek şekilde düzenlendi.

Ø  Zümre öğretmenleri arasında tecrübe ve bilgi paylaşımları yapıldı.

Ø  Okul danışma kurulu oluşturuldu.

Ø  Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak çalışmalar yapıldı.

Ø  Kırk ayet yarışması yapıldı.

Ø  Veli toplantısı yapılarak birinci dönemin analiz ve değerlendirmesi yapıldı.

Ø  Veli, öğretmen ve öğrenci memnuniyet anketleri yapıldı.