"BAŞARIYI İSTEYİN"

"BAŞARIYI İSTEYİN"

27.10.2018 430

Amaçlarını gerçekleştirebilmek için yeterli zaman ayırabilen, çaba gösteren ve kendine güvenen bir öğrenci birçok bilgi ve beceriyi mükemmel şekilde öğrenebilir ve amaçlarına ulaşabilir. "Yapabilirim, başarabilirim, başkaları bunu daha önce başardı ise ben de rahatça başarabilirim" şeklinde olumlu düşünceler geliştiren, hatta bunları yüksek sesle söyleyen bir öğrenci hemen olumlu yönde çalışmaya başlayacaktır. Geçmişteki başarılarını hatırlayacaktır.

Önemli olan "keşke şunu yapsaydım" diye düşünmek yerine şu an neler yapabileceğinizi düşünmek ve planlamaktır. Pascal´a ait çok güzel bir söz vardır: "Bize ait olmayan zamanlar üzerinde kafa yoruyor, bize ait olan şimdiki zamanı ise asla düşünmüyoruz. Olmayan zamanların rüyasını kurarken, elimizdeki biricik zaman körü körüne elimizden uçup gidiyor." Zamanınızı planlayın. Boş ve anlamsız şeylere ne kadar zaman harcadığınızı düşünün. Sahi, sizin çok önemli bir amacınız ve hedefiniz yok muydu?

Hala hedefini belirlemeyenler için küçük bir hatırlatma: "Hedefler belirlemek ve bunlara ulaşmak için gerekeni yapmak; kişiye çalışkanlık, başarı ve mutluluk getirir. tembellik, can sıkıntısı ve başarısızlık yapacak bir şey olmamasından değil, uğrunda mücadele edecek bir şeyinizin olmamasının sonucudur."