02.11.2019 650

Okulumuz 1952 yılında devlet tarafından 1 derslikli olarak yapılmıştır. Daha sonra okula bağlı olarak 1 derslik daha eklenmiş ve 1981'de de yeni bir ek derslik yapılarak derslik sayısı 3'e çıkarılmıştır.1983 yılında okulumuza 1 derslik ve 2 lojman daha yapılmıştır. Ayrıca okulumuzda kullanılmayan 2 adette lojman bulunmaktadır. Okulumuzun çatısı çinko ile kaplıdır. 2012-2013 Eğitim öğretim yılında daha önceden yakılan ve bu nedenle kapatılan orta okul kısmı, yakılan bu  binanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onarımının yapılmasıyla birlikte yine aynı yıl Nurettin Ortaokulu adı altında eğitim ve öğretime açılmış olup; 2 derslik 1 müdür odası, 5 adet öğretmen ve 86 öğrencisiyle ikili olarak eğitim öğretime devam etmeye başlamıştır. 2014 yılında yapımı tamamlanan 5 derslikli yeni ortaokul binası aynı yıl hizmete açılmıştır. 2019-2023 Eğitim Stratejik  Planı kapsamında tüm okullarda tam öğretime geçilmesi planlandığından 2018 yılında okul bahçemize 5 derslikli bir ilkokul binası yapılmasına karar verilmiştir. Aynı yıl içerisinde okulumuzun bahçesine  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Malazgirt Belediyesi'nin işbirliğiyle çocuk oyun parkı yapılmıştır.