Acil Tıp Teknisyenlerimizle Meslek Tanıtımı

05.03.2018 515

Acil tıp teknisyeni olan Yakup YILMAZ ve Eda YILMAZ davetlerimizi kırmayarak okulumuza teşrif ederek öğrencilerimize öncelikle kendi mesleklerini tanıttılar daha sonrasında 112 Acil sağlık hizmetleri,112 acil yardım numarasının ne zaman aranması gerektiği, sağlıkla alakalı bölümlerin tanıtımı, ani gelişen hastalık veya yaralanma durumlarında yapılacak ilk yardım uygulamaları,temel ilk yardım malzemeleri  hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Ayrıca 112 acil yardım hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin geri dönüşü olmayan bir çok duruma sebebiyet vereceğini vurguladılar. Kendilerinin tatlı dilleri ve güler yüzleri öğrencilerimizin hem eğlenceli vakit gerçimesine hem de bu esnada hayati öneme sahip bilgiler edinmesini sağladılar. Kendilerine başta okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimiz adına canı yürekten teşekkür ediyor kendilerini tekrar aramızda görmekten onur duyacağımızı belirtiyoruz. Ayrıca tüm vatandaşlarımız için hatırlatmak istiyoruz "Bir cana mal olmak istemiyorsak 112 acil servisi gereksiz yere aramaktan vazgeçelim!"